Pitamaaltijd

Bereiding

- Bak het pitavlees in kleine hoeveelheden in een grote braadpan gedurende ± 5 min. Blijf roeren (zonder dat u vetstof toevoegt).

- Verwarm ondertussen de broodjes onder de grill (2 min. aan elke kant) of in een grillpan. Snij ze vooraf in 'hoedjes' van 1 à 2 cm.

- Vul de hoedjes met het gebakken vlees en de wittekool. Lepel er wat saus over.

Naar boven

Gevogeltepitamaaltijd

Dit pakket bevat: 400 g gevogeltevlees voor pita, 300 g groenten, 150 g pikante Mexicaanse saus en 4 grote wraps.

Bereiding

- Bak het vlees al roerend in een wok of een grote pan
  gedurende ± 5 min. Voeg geen vetstof toe.

- Voeg de groenten toe en laat gedurende ± 5 min.
  verder bakken.

- Warm de wraps op en vul ze met de mengeling.
  Lepel er wat Mexicaanse saus over voor u ze sluit.

Naar boven

Balletjes in tomatensaus

Bereiding

In een pan

Laat in een pan een nootje boter smelten. Doe er de balletjes in tomatensaus in en laat enkele minuten opwarmen op een zacht vuurtje.

In de microgolfoven

Prik ± 5 gaatjes in de beschermende folie en verwarm 5 min. op 800 W. Neem de beschermende folie af, meng goed, dek af en laat nog 1 min. rusten.

Lekkere tip

Heerlijk met aardappelpuree, pasta, rijst of frietjes. U kan ook een scheutje room in de saus gieten als u ze nog wat smeuïger wil maken.
Naar boven

Gegratineerd witloof

Gestoofd witloof, gerold in een lekker sneetje ham en bedekt met bechamelsaus en gruyère. Heerlijke schotel, artisanaal bereid.

Bereiding

In de oven

Verwarm het witloof ± 20 min. in zijn aluminium schaaltje in een op 200 °C voorverwarmde oven.

In de microgolfoven
Haal het witloof uit het schaaltje en leg het in een schotel. Verwarm ± 8 min. op 700 W.

Dien op met puree of natuuraardappelen.

Naar boven

Mexicaanse schotel

Bereiding

Roerbak de gemarineerde runderreepjes 5 min. in een wok of in een ruime pan (voeg geen vetstof toe).

Voeg de groenten toe en laat nog ± 5 min. bakken.

Vul met dit mengsel de vooraf opgewarmde wraps (25 sec. voor het hele pakket) en garneer met een scheutje looksaus voor u ze weer dicht doet.

Naar boven

Spaghettisaus 'bolognaise'

Bereiding

In een pan

Laat in een pan een nootje boter smelten. Doe er de spaghettisaus in en laat enkele minuten opwarmen op een zacht vuurtje.

In de microgolfoven

Prik ± 5 gaatjes in de beschermende folie en verwarm 5 min. op 800 W. Neem de beschermende folie af, meng goed, dek af en laat nog 1 min. rusten.

Lekkere tip

Kook de pasta en giet er de saus over. Strooi er gemalen emmentaler over of gemalen parmezaan. Smaakt u het graag wat zoeter, voeg dan wat ketchup toe aan de saus.
Naar boven

Vol-au-vent

Bereiding

In een pan

Laat in een pan een nootje boter smelten. Doe er de vol-au-vent in en laat enkele minuten opwarmen op een zacht vuurtje.

In de microgolfoven

Prik ± 5 gaatjes in de beschermende folie en verwarm 5 min. op 800 W. Neem de beschermende folie af, meng goed, dek af en laat nog 1 min. rusten.

Lekkere tip

Vul bladerdeegpasteitjes met vol-au-vent. Dien op met frietjes of puree.
U kunt de vol-au-vent ook op smaak brengen met vleesballetjes.

Naar boven