Bereiding
- Bak het pitavlees in kleine hoeveelheden in een grote braadpan gedurende ± 5 min. Blijf roeren (zonder dat u vetstof toevoegt).
- Verwarm ondertussen de broodjes onder de grill (2 min. aan elke kant) of in een grillpan. Snij ze vooraf in 'hoedjes' van 1 à 2 cm.
- Vul de hoedjes met het gebakken vlees en de wittekool. Lepel er wat saus over.
Dit pakket bevat: 400 g gevogeltevlees voor pita, 300 g groenten, 150 g pikante Mexicaanse saus en 4 grote wraps.
Bereiding
- Bak het vlees al roerend in een wok of een grote pan
gedurende ± 5 min. Voeg geen vetstof toe.
- Voeg de groenten toe en laat gedurende ± 5 min.
verder bakken.
- Warm de wraps op en vul ze met de mengeling.
Lepel er wat Mexicaanse saus over voor u ze sluit.
Bereiding
In een pan
Laat in een pan een nootje boter smelten. Doe er de balletjes in tomatensaus in en laat enkele minuten opwarmen op een zacht vuurtje.
In de microgolfoven
Prik ± 5 gaatjes in de beschermende folie en verwarm 5 min. op 800 W. Neem de beschermende folie af, meng goed, dek af en laat nog 1 min. rusten.
Lekkere tip
Heerlijk met aardappelpuree, pasta, rijst of frietjes. U kan ook een scheutje room in de saus gieten als u ze nog wat smeuïger wil maken.Gestoofd witloof, gerold in een lekker sneetje ham en bedekt met bechamelsaus en gruyère. Heerlijke schotel, artisanaal bereid.
Bereiding
In de oven
Verwarm het witloof ± 20 min. in zijn aluminium schaaltje in een op 200 °C voorverwarmde oven.
In de microgolfoven
Haal het witloof uit het schaaltje en leg het in een schotel. Verwarm ± 8 min. op 700 W.
Dien op met puree of natuuraardappelen.
Bereiding
Roerbak de gemarineerde runderreepjes 5 min. in een wok of in een ruime pan (voeg geen vetstof toe).
Voeg de groenten toe en laat nog ± 5 min. bakken.
Vul met dit mengsel de vooraf opgewarmde wraps (25 sec. voor het hele pakket) en garneer met een scheutje looksaus voor u ze weer dicht doet.
Bereiding
In een pan
Laat in een pan een nootje boter smelten. Doe er de spaghettisaus in en laat enkele minuten opwarmen op een zacht vuurtje.
In de microgolfoven
Prik ± 5 gaatjes in de beschermende folie en verwarm 5 min. op 800 W. Neem de beschermende folie af, meng goed, dek af en laat nog 1 min. rusten.
Lekkere tip
Kook de pasta en giet er de saus over. Strooi er gemalen emmentaler over of gemalen parmezaan. Smaakt u het graag wat zoeter, voeg dan wat ketchup toe aan de saus.Bereiding
In een pan
Laat in een pan een nootje boter smelten. Doe er de vol-au-vent in en laat enkele minuten opwarmen op een zacht vuurtje.
In de microgolfoven
Prik ± 5 gaatjes in de beschermende folie en verwarm 5 min. op 800 W. Neem de beschermende folie af, meng goed, dek af en laat nog 1 min. rusten.Lekkere tip
Vul bladerdeegpasteitjes met vol-au-vent. Dien op met frietjes of puree.
U kunt de vol-au-vent ook op smaak brengen met vleesballetjes.